Un generalist într-o lume specializată

by amladin
1 comment

A fi un generalist într-o lume specializată reprezintă un dar prețios și o oportunitate de a experimenta frumusețea diversității în toată splendoarea sa.

Da, am revenit! Și spun asta pentru prima sau ultima dată…

Au trecut ani de când încerc să găsesc un lucru care să-mi placă, un hobby, o activitate în care să investesc, să o dezvolt și să o duc la nivel de business. Cred cu tărie că lumea antreprenorială m-ar prinde. Noah, ui cât de bine îmi şade!

Din moment ce sunt atras de lucruri noi, să descopăr în continuare ceva, să învăț și să fac lucruri noi, nu am reușit să-mi definesc acel “lucru”. Cu toate acestea, cred că nici nu trebuie.

Recent, m-am apucat și de școala de coaching. Da, are sens, dacă nu găsești ceva în IT sau Management, poți să înveți ceva nou. Asta, pe lângă faptul că îmi place să gradinăresc, să repar totul prin casă, și mai nou, să practic sport, să învăț despre dezvoltare personală – lucruri pe care nu le stăpânesc complet.

De ce să nu te oprești la un singur lucru?

Coachingul m-a ajutat să-mi schimb puțin perspectiva prin care privesc acest aspect. Această atracție pentru varietate poate fi privită și ca o fereastră către o viziune mai amplă asupra lumii noastre complexe.

Mintea curioasă nu cunoaște frontiere. Ea explorează, descoperă și creează conexiuni acolo unde alții văd doar separare.

O carte interesantă care m-a inspirat şi poţi să vezi acest lucru din altă perspectivă.

RANGE

De ce triumfă generaliștii într-o lume specializată.

scrisă de David Epstein.

O găsesşti aici: eMag

Un generalist este asemenea unui explorator curios, abordând cunoașterea din diverse domenii și găsind conexiuni inedite între ele. Acesta poate fi un artist care înțelege conceptele de bază ale științei sau un om de știință care se inspiră din filosofie și literatură. Într-adevăr, diversitatea intereselor noastre poate constitui o sursă bogată de inovație și perspectivă.

Pe măsură ce dezvăluim aceste interconexiuni, începem să ne construim propriul “kit de instrumente” personal. Cunoașterea și abilitățile dobândite din diverse domenii ne ajută să găsim soluții originale pentru provocările noastre, să aducem o perspectivă proaspătă în proiectele noastre și să ne exprimăm creativitatea în moduri neașteptate.

Totuși, a fi un generalist nu vine fără provocări. Gestionarea timpului și menținerea unui nivel adecvat de expertiză în fiecare domeniu pot fi dificile. Cu toate acestea, acesta este un drum care ne permite să creștem constant și să ne îmbogățim experiența de viață. Avem nevoie de generaliști, de oameni care să integreze anumite specializări și să vadă imaginea de ansamblu. Prin urmare, am decis să-mi canalizez eforturile în folosirea abilităților dobândite în modul în care le-am dobândit.

În concluzie, a fi un generalist într-o lume specializată este ca și cum ai avea un palet bogat de culori cu care să pictezi pe pânza vieții tale. Fiecare interes și fiecare pasiune adaugă o nuanță nouă și captivantă, transformând experiența noastră într-o călătorie fascinantă și continuă evoluție.

You may also like

1 comment

Anca Al Kebsi 21 August, 2023 - 4:17 am

Felicitari pentru articol!

Reply

Leave a Comment